Hoe zal de editie van 2022 eruit zien?

Brakrock viert haar verjaardag op vrijdag 5 augustus, zaterdag 6 augustus 2022 en dit zoals vroeger! Brakrock telt vier podia, een Brak & Skate area met mini ramp, de bus naar Punk Rock Holiday zal terug rijden en zoveel meer! Code geel is actief in België vanaf 7 maart 2022. Quasi alle maatregelen vallen weg. Er is geen verplichting meer om je Covid Safe Ticket te tonen, mondmaskers te dragen enz.


Wat met eerder aangekochte Brakrock tickets?

Brakrock tickets (combi, dagtickets, camping, bus naar PRH) die aangekocht zijn in 2020 en 2021 blijven geldig voor de editie in 2022. Hiervoor dien je geen actie te ondernemen. Ze worden automatisch omgezet naar geldige 2022 tickets. Een refund kon aangevraagd worden tot en met 06 augustus 2021. Contacteer ons @ info@brakshop.com indien je toch nog vragen hebt.

Mijn *****. Ik vind de ingang niet!

De toegangspoort van Brakrock is het treinstation van Duffel. (Stationsstraat 40). Volg van hieruit de signalisatie. De kleine tocht voert je allereerst over de fietsostrade “Antwerpen – Mechelen” richting Mechelen. Vlak voor de spoorwegbrug daal je naar links af richting het jaagpad naast de Nete.  Je eindbestemming bevindt zich 200 meter verderop dit jaagpad.

Info tickets?

Een combi ticket is geldig op de beide dagen van het festival, dus op vrijdag 5 augustus 2022 en zaterdag 6 augustus 2022. De prijs van een combi ticket is maximum 96 euro, incluis alle kosten. Een camping ticket is niet inbegrepen. Hou zeker kortingen in de gaten.

Een dagticket is geldig op vrijdag 5 augustus 2022 of zaterdag 06 augustus 2022. De prijs van een dagticket is maximum 60 euro, incluis alle kosten. Een camping ticket is niet inbegrepen. Hou zeker kortingen in de gaten.

Een camping ticket is geldig vanaf vrijdag 5 augustus 2022 tot en met zondag 7 augustus 2022. De prijs van een camping ticket is maximum 15 euro, incluis alle kosten.


Wat zijn de betalingsmogelijkheden?

Op het festival kan naast cash ook met Bancontact, Creditcard en Payconiq betaald worden. Er zijn eveneens verschillende geld afhaalpunten in de nabije omgevin


Wanneer is toegang gratis?

Gratis toegang voor kinderen van 7 tot 12 jaar gratis toegang. Ze dienen wel begeleid te zijn van een volwassene en gepaste gehoorbescherming te dragen. Kinderen onder 7 jaarzijn niet toegelaten op het terrein. Meer info hierover graag mailen naar info@brakshop.com

Kinderen van 13 jaar tot 16 jaar dienen de volledige toegangsprijs te betalen. Ze dienen we begeleid te worden van een volwassene.

Vrijwilligers dienen niet te betalen voor de gewerkte dag in kwestie.


Zijn er lockers aanwezig?

Yep! Berg waardevolle voorwerpen op in onze lockers. Je kan een locker huren voor één festival dag of voor de ganse duur van het festival. Een waarborg dien je niet te betalen. Je hebt non – stop toegang tot je locker en alle voorwerpen hierin  tijdens de openingsuren van het festival.

Je kan je locker op twee manieren bekomen: enerzijds op het festival, maar dan bestaat de kans dat er geen meer beschikbaar zijn. Oftewel reserveer je je locker op voorhand via een link die hier online zal staan in 2022.

Wat zijn de openingsuren van het infoloket?

De infostand bevindt zich aan de ingang en is open tijdens de openingsuren van het event.

Zal ik zwemmen in een zee van wegwerp plastic cups?

Nope! Op Brakrock wordt er gewerkt met bekers voor drank en voeding. De drankbekers zijn eveneens te gebruiken op alle activiteiten doorheen het jaar. De drankbeker dien je één maal aan te kopen. Voor de eetkommen worden twee bonnen ter garantie gevraagd. Deze krijg je hierna terug.


Hoe werkt het principe van de bekers?

Op Brakrock wordt er gewerkt met herbruikbare materialen, zoals wisselbekers en eetkommen.

Bezoekers dienen steeds een eerste drankbeker aan te kopen aan de bonnen. Hou deze wisselbeker goed bij, want wanneer u deze verliest dient u een tweede aan te schaffen. Deze wisselbeker dient leeg afgegeven te worden aan de bar, waarop je een volle unit in “return” krijgt. Deze wisselbeker is niet inwisselbaar en kan gebruikt worden op toekomstige events.

Hetzelfde principe is van kracht met de catering. Hier wordt er wel gewerkt met het principe van een waarborg. Hier dienen twee jetons ter waarborg omgeruild te worden voor een eetkom.  Het lege kommetje wordt nadien naar het afwaspunt gebracht, waarop de 2 jetons teruggegeven wordt.

Zijn (huis)dieren welkom?

We houden van dieren. Dus breng ze niet mee naar het festival. “Servicehonden” zijn uiteraard toegelaten.

Gratis gehoorbescherming te verkrijgen aan één van de infostanden.

Zal het eten lekker zijn?

Er is een gevarieerd aanbod aan eten voorzien op Brakrock. Voor ieder wat wils. Er is keuze tussen wraps, frieten, fruit, hamburgers en zoveel meer.  Vegetarisch, veganistische en gluten – vrije opties  behoren steeds tot de mogelijkheden.

Er is een ruime keuze aan dranken: biologische frisdrank, vegan, vegetarische dranken, koffie,…

Het grootste deel van de aangeboden voeding – en drank is organic (biologisch) van aard.


Kan ik mijn eigen drank meebrengen?

Eigen frisdrank en alcoholische dranken meenemen zijn niet toegelatenDrinkwater is toegelaten, mits het niet verpakt is in wegwerpverpakking.


Zijn er sanitaire voorzieningen en zijn ze gratis?

De meeste toiletten op het festival zijn doortrek toiletten  en volledig gratis te gebruiken.

Is er EHBO voorzien op het terrein?

Het Rode Kruis zal voor je zorgen en zal continu aanwezig zijn op het festival terrein.  Twijfel nooit om een Brakrock host aan te spreken voor hulp.

Bereid je voor op de weersomstandigheden. Bij hevige zon, gelieve je te beschermen tegen de brandende zon. Aan de stand van het Rode Kruis kan je je steeds insmeren met zonnebrandolie. Een bio afbreekbare regenponcho wordt te koop aangeboden.

Hoe bereid ik me voor op extreme weersomstandigheden?

Neem zeker zonnemelk en een pet mee bij een hittegolf. Of zoek een van de vele plekken op in de schaduw. Drink steeds voldoende water.

Stevige, waterdichte schoenen en regenkledij zijn zeker geen overvloedige luxe bij wateroverlast. Er is eveneens regenbescherming (ponchos) te koop op het festival.


Is het fest. toegankelijk voor mensen met een fysische beperking?

Brakrock schenkt veel aandacht om het evenement zo toegankelijk mogelijk te maken voor personen met een beperking. Dit kan zowel fysiek, psychologisch als sociaal zijn.

Iedereen is welkom en wordt warm onthaald op Brakrock.  Ook zijn er voorzieningen voor personen met een fysische beperking. Zo zal er een alternatieve, toegankelijke en minder drukke toegang tot het fest. zijn. 1 begeleider is toegestaan. Contacteer ons HIER indien je speciale assistentie wenst of vragen hebt over rolstoelen of een bepaalde gezondheidsproblematiek.

Joepie. Zwemmen! Zal ik mijn zwembroek meenemen?

Yep. Waarom niet, maar zwemmen is niet aangewezen en toegelaten in de rivier Nete en in de slotgracht rond de ruïne. Zwemmen is niet aangewezen en toegelaten in de rivierNete en de slotgracht rond de ruïne.  Een aanval van meervallen of vleesetende schildpadden behoort tot de minder prettige gevolgen hiervan.

Waar dienen we rekening mee te houden?

Het festival vindt plaats in een sfeervolle setting onder vrienden. En we houden het graag op deze manier. Iedere vorm van discriminatie, geweld wordt ten strengste veroordeeld. Er is geen plaats voor discriminatie, seksisme, racisme, homofobie, fascisme of ander verwerpelijk gedrag op Brakrock. Maar we weten dat dit overbodige info is voor je.


Hoe kunnen we jullie contacteren?

Info tickets / verzendingen / orders: info@brakshop.com

Algemene vragen: info@brakrock.be

Mijn ¨*%%. Ik vind de camping niet.

Aankomen doe je aan het treinstation van Duffel. Hier kan je je vervoersmiddel gratis parkeren. Er zijn bewaakte fietsenstallingen en parkeerplaatsen. Vanaf hier volg je de borden tot aan de camping (Kruisstraat 74, Duffel). Alles bij elkaar kost het je 5 minuten.

De camping is enkel toegankelijk voor kampeerders zonder auto. Campers zijn beperkt toegankelijk.  Hiervoor dien je tickets aan te kopen @ www.brakshop.com


Waar kan ik parkeren?

Eerst en vooral promoten we het gebruik van de fiets of het openbaar vervoer. Kom je toch met de wagen supporten we het carpoolen.

Parkeer je auto gratis in de ruime omgeving van het station van Duffel(Stationsstraat 40, Duffel). Vanaf hier is het een korte wandeling naar de camping. Volg de richtaanwijzer.


Zijn er nog andere mogelijkheden om te overnachten in de omgeving?

Ja hoor!  Er zijn vele hotels, hostels, B&B”s in de onmiddellijke omgeving.

De Rupelstreek bevindt zich op ongeveer 15 km van het festival.  Bezoek de Rupelstreek HIER.

Mechelen bevindt zich op ongeveer 9 km van het festival. Bezoek Mechelen HIER

Lier bevindt zich op ongeveer 5 km van het festival. Bezoek Lier HIER

Uiteraard kan je ook terecht in één van de vele B&B’s op het platteland of in de steden Antwerpen en Brussel.


Is een auto of camper toegelaten op de camping?

Het is niet toegestaan om een auto op de camping te plaatsen. Er zijn wel enkele camperplaatsen. Check zeker onze webshop naar beschikbaarheden.

Er zijn ook speciaal voorziene parkeer plaatsen voor campers in de brede omgeving.  Ontdek ze HIERHIER en HIER

Een algemene richtlijn is dat het niet verboden is om te overnachten in je camper. Hierbij mag je het verkeer niet hinderen of niet langer als 24 uur op deze plaats verblijven. Ook moet het een geldige parkeerplaats zijn. Let wel op dat de regels hieromtrent verschillen van plaats tot plaats.

Is er een camping op Brakrock?

Yep! Camp Brak is de officiële camping van Brakrock. De camping bevindt zich op het platteland en op wandelafstand van het festival terrein.

De omgeving is aantrekkelijk met uitstekende fiets en wandel mogelijkheden. De voorzieningen zijn eerder beperkt, maar voldoende om in comfort je verblijf door te brengen. Er zijn douches, proper sanitair en verse koffie. De supermarkt bevindt zich spreekwoordelijk om de hoe


Openingsuren camping

De camping opent haar deuren op vrijdag 05 augustus om 10.00u. Ze sluit haar deuren op zondag 07 augustus om 14.00u.

Brakrock Ecofest kan omschreven worden als een zomer festival met een lage ecologische impact. We hanteren geen vinger wijzende mentaliteit en willen enkel het beste uit mensen en de natuur halen. Daar bedoelen we dan uiteraard geen fossiele grondstoffen mee.

Onze missie is een groen, proper en afvalarm festival. Allereerst leggen we de focus op het voorkomen van afval. Dit doen we door in te zetten op het gebruik van herbruikbare materialen in alle domeinen. Hierbij denken we aan herbruikbare drankbekers, catering kommen, eetgerei.

Het aangeboden eten is hoofdzakelijk biologisch van aard met de nadruk op vegan en veganistisch

Waarom Bio? Ik wil liever ‘mijne curreweust speciale met ne goeie vettige frut”

Bio, dat is … lekker puur, goed voor het milieu, gezond genieten, vriendelijk voor dieren én 100% toekomst.

Bio werkt zo veel mogelijk samen met de natuur en dat geeft bioproducten hun puurheid. Bij de teelt worden alleen natuurlijke mest of compost gebruikt, en bij verwerkte bioproducten alleen natuurlijke additieven. Lees er alles over HIER

Respect voor het milieu is een kernwaarde in bio. Het begint bij een levende bodem die vruchtbaar blijft door teeltrotatie en dierlijke mest of compost. Zo zorgt de bioboer mee voor de veerkracht van het ecosysteem. Lees er alles over HIER

De hele biocyclus zet sterk in op gezondheid: van een gezonde, levende bodem voor planten tot gezonde, sterke dieren in de veeteelt. Lees er alles over HIER

Er bestaan heel wat misverstanden over biologische voeding. “Bio, dat is gewoon geldklopperij?”  of “groenten en fruit uit mijn eigen tuin, die zijn toch ook bio?”. Lees het antwoord HIER

Biodieren worden goed verzorgd: ze eten biologisch voeder en krijgen voldoende ruimte binnen in de stal én buiten. Zo kunnen ze rustig hun natuurlijke gedrag vertonen – pikken, wroeten, eten, … – en met hun soortgenoten omgaan. Lees er alles over HIER

Biologische landbouw zet in op een blijvend sterke, levende bodem en houdt rekening met de draagkracht van de aarde. Zo biedt biolandbouw een duurzame toekomst voor onze voedingsproductie. Lees er alles over HIER

Zullen we zwemmen in een zee van ‘plastic cups’?

Op Brakrock wordt zoveel mogelijk gewerkt met herbruikbare materialen, zo ook met een systeem van wisselbekers voor drank en herbruikbare kommen voor voeding.  De eetkommen worden na gebruik afgegeven aan een afwaspunt, waarop men de jeton die men gaf als waarborg terugkrijgt.  Een gratis wisselbeker krijg je aan de ingang van het festival wanneer je een combi ticket bezit.  

Er wordt sterk nagedacht over het hygiënische aspect van de wisselbekers met betrekking tot de corona problematiek. We benadrukken dat het hygiënische aspect en de veiligheid van onze bezoekers steeds primeert.

Pfiew. Is dit alles wat jullie doen?

Naast het aanbieden van gezonde(re) voeding en dranken zetten we in op herbruikbare materialen. Dit is slechts het topje van de (smeltende) ijsberg. Achter de schermen worden er nog meer maatregelen getroffen, zoals het gedeeltelijk gebruik van groene stroom, inzit van ecoteams,… 

Eco en punk. Gaat dit wel samen?

Wat denk je zelf. Alles wat meer bijdraagt tot het bevorderen en verlengen van je levenskwaliteit kan toch niet slecht zijn, neen?

Meh. Ik heb nog vragen. Waar kan ik terecht?

Vragen over onze aanpak? Klamp één van onze ecoteams aan op het festival terrein of stuur een email naar info@brakrock.be 

Punk Rock Holiday

Punk Rock Holiday is één van de leukste festivals in Europa en geeft een aparte invulling aan wat een festival is. Kampeer in de schaduw van de bomen, omgeven door de bergen, een mediterraan klimaat, 2 stranden, een mainstage omringt door bossen, geen barricades tussen bands en publiek. Ontdek er de beste punk rock bands temidden van de relaxe sfeer op één van de meeste uitzonderlijke locaties in de wereld. Dit alles maakt Punk Rock Holiday tot een onvergetelijke ervaring.

https://youtube.com/watch?v=hwiQhUlXmLE%3Ffeature%3Doembed

Route Duffel – Tolmin -Duffel 

07/08/2022 – 02:30pm / Departure place: Norbertijnerlei 40 2570 Duffel, Belgium

13/08/2022 – 10:30am  / Departure place: Hofer supermarket ( Ulica Padlih borcev) / Tolmin, Slovenia

Tickets

Route Aachen – Tolmin -Aachen 

07/08/2022 – 02:30pm / Departure place: Wilmersdorfer Straße, Haltestelle / Aken, Duitsland

13/08/2022 – 10:30am  / Departure place: Hofer supermarket ( Ulica Padlih borcev) / Tolmin, Slovenia

Tickets

Route Cologne – Tolmin -Cologne 

07/08/2022 – 05:30pm / Departure place: P+R Köln Frankfurter Str. / Cologne 51149 (entrance via Gotlandstrasse)

13/08/2022 – 10:30am  / Departure place: Hofer supermarket ( Ulica Padlih borcev) / Tolmin

Tickets

Route Frankfurt – Tolmin -Frankfurt 

07/08/2022 – 08:00pm / Departure place: Pforzheimer Str 5 / Frankfurt 60329

13/08/2022 – 10:30am  / Departure place: Hofer supermarket ( Ulica Padlih borcev) / Tolmin

Tickets

Eten en drank

Er is een ruime keuze aan voeding op Brakrock. Er is voor ieder wat wils. Er is keuze uit wraps, frieten, fruit, hamburgers, pitta, pizza en veel meer. Vegetarisch, vegan en gluten – vrij opties worden eveneens aangeboden. Het overgrote deel van het eten op Brakrock is biologisch van aard.

Qua keuze aan drank is er ook geen gebrek: organic frisdrank, gluten – vrije en vegan dranken, koffie en vele bieren in onze Belgian Beer Bar.


Waar is Duffel?

Wees welkom op het festival terrein van Brakrock 2022 op vrijdag 5 en zaterdag 6 augustus 2022.

Het plein voor het trein – en busstation (Stationsstraat 40) in de gemeente Duffel is de toegangspoort tot Brakrock. Volg van hieruit de signalisatie. De kleine tocht voert je allereerst over de fietsostrade “Antwerpen – Mechelen” richting Mechelen. Vlak voor de spoorwegbrug dien je naar links af te dalen richting het jaagpad. Je eindbestemming bevindt zich 200 meter verderop dit jaagpad. Deze wandeling duurt 5 minuten. Het is eveneens de vertrekplaats van de shuttle richting camping in 2022.

Het infoloket bevindt zich aan de ingang en is geopend tijdens de openingsuren van het festival.

oe geraak je er met de fiets of het longboard?

Het festival bevindt zich vlakbij de fietsostrade “Antwerpen – Brussel”. Het treinstation van Duffel bevindt zich langsheen deze fietsostrade. Een bewaakte fietsenparking vind je aan het station. Meer info vindt u HIER

Hoe geraak je er met het vliegtuig?

Eerst en vooral moedigen we aan om met de fiets/longboard of het openbaar vervoer te komen.

De dichtstbijzijnde luchthaven is “Brussels Airport” in Zaventem. Het treinstation bevindt zich op level -1 onder de vertrek – en aankomsthal. Een goede treinverbinding zorgt ervoor dat je al op 30 minuten aankomt in het treinstation van Duffel. Plan je uitstap HIER

“Brussels South Charleroi Airport” in Charleroi is een andere optie. Ryanair vliegt frequent van en naar deze luchthaven vanuit de meeste Europese landen. Goede trein – en busverbindingen zorgen ervoor dat je opop minder dan een uur aankomt in het treinstation van Duffel. Plan je uitstap HIER

Hoe geraak je er met de trein of de bus?

Spoor naar het festival. Makkelijker kan niet met om het halfuur een trein komende van Brussel, Mechelen en Antwerpen. De laatste trein op vrijdag vertrekt om 0:33u naar Antwerpen en Mechelen, Brussel.Plan je reis HIER

Er is een een bus station vlakbij het treinstation. Plan je uitstap HIER


Waar kan je parkeren?

We raden aan om de wagen te parkeren aan het station van Duffel (Stationsstraat 40). . Parkeer de wagen eveneens hier vooraleer naar de camping af te zakken. De parkings zijn vrij te gebruiken.

Heb je een overzicht van taxibedrijven?

Een lijst met een overzicht van taxibedrijven vind je HIER